Recept na Točákové špagety mám od jednoho z kolegů. Jde vlastně o jednoduchou Milánskou variantu špaget s kečupem a s točeným salámem. Nic složitého. Jde vlastně o študácké jídlo, které zvládne i muž bez zkušeností s vařením.
Potřebuji :
- Točený salám 250-350g
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- kečup
- sýr na posyp (cokoliv eidam, parmazán atd. )
- špagety, makaróny nebo jiné těstoviny
- kousek másla nebo olej na smažení (slunečnicoví)
Příprava:
- oloupat točený salám a nakrájet na kostičky
- cibule nakrájet na kostičky
- česnek na menší kousky nebo namačkat
- nastrouhat sýr na posyp
Vaříme:
- V osolené vodě vaříme těstoviny (cca10 minut do změknutí).
- Slejeme a scedíme těstoviny.
- Na pánev dáme jednu lžíce oleje nebo kousek másla.
- Přidáme salám a smažíme do hněda.
- Přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli smažíme až cibule nabere zlatou barvu.
- Přidáme česnek.
- Zalejeme kečupem, tak aby salám byl v kečupu.
- Ještě chvíli honíme po pánvi než se omáčka pěkně prohřeje.
Vznikne červená omáčka, která má tmavší barvu než kečup, který přidáváte.
Do talíře dáte těstoviny a na vrch přidáte omáčku. Na konec zasypete sýrem a hurá do skvělé bašty.
Žádné komentáře:
Okomentovat