sobota 1. ledna 2022

Jak na Nový rok, tak po celý rok

Už zase hledám, co se na Nový rok může, musí nebo nesmí. Musím se přiznat, že na tyhle pověry tak trochu věřím. Tak se na to v rychlosti pojďme podívat.  

Každý zná: “Jak na Nový rok, tak po celý rok”

Takže se vyhněte hádkám a mrzutosti hoďte za hlavu. Na Nový rok rozhodně dělejte jen příjemné věci a to, co chcete dělat po celý rok. K obědu si dejte čočku a vepřové maso. Přináší to štěstí a peníze. Doporučuje se rodinný oběd. Rodina pak drží při sobě celý rok. Po obědě se doporučuje procházka. Klidně s přáteli, za kulturou, nebo jen tak na čerstvý vzduch. Přináší to prý klid a dobré vztahy s přáteli. Vemte si na sebe nějaké nové čisté šaty. Celý rok pak bude jako nový. 

Naopak na Nový rok rozhodně neprat, neuklízet, nevynášet smetí. Na šňůrách nesmí viset vyprané prádlo. Všechno to přináší smůlu nebo aspoň zbavuje štěstí. U oběda se vyhněte ptákům a opeřencům (slepice, kachna, krocan atd.), ale také králíkům a rybám. Štěstí by vám uletělo, uteklo nebo uplavalo. 

Tohle všechno se dá lehce dodržet, co říkáte? Co by člověk neudělal pro trochu štěstí. Přeji vám šťastný a plnohodnotný rok 2022.


Žádné komentáře:

Okomentovat