čtvrtek 10. února 2022

Začíná pylová alergická sezóna 2022

Moje alergie na jarní pyly obvykle začíná v březnu. Posledních několik let je to ale pořád dřív. Letos se dostavili první příznaky dokonce už tento týden. Takže za sebe prohlašuji: “Alergická sezona pomalu začíná.” 

Zapisujte si údaje o alergických reakcích. 

Každému alergikovi, který v tom lítá nějaký ten pátek, nemusím vysvětlovat o co jde. Pokud nemáte s alergií letité zkušenosti, vřele doporučuji: 

  • Zapisujte si příznaky alergií s datem
  • Zapisujte si výrazné změny stavu a věci které s tím pravděpodobně souvisí (změna jídla, změna počasí, jiný prášek na praní atd.)
  • Zapisujte si dávky a typy léků které souvisejí s alergií
  • Zapisujte si případné nemoci 

Všechny tyto údaje pomohou vám i vašemu alergologovi při přípravě na další sezónu a vaši léčbu.

Kde sledovat informace o alergiích na internetu.

Na internetu používám především naši českou Pylovou informační službu (PIS) 

Při cestách do zahraničí (zejména EU) pak využívám informace z webu PollenInfo.org . Líbí se mi i jejich aplikace kterou mám v mobilu. 

Alergologie, váš přítel

A především, nezapomeňte pravidelně komunikovat se svým alergologem. Je to zvláštní, ale hodně mých známých chodí k alergologovi jen pro prášky a to pořád pro ty stále stejné. Přitom zrovna v této oblasti se toho za posledních několik let hodně změnilo. Vývoj jak léků, diagnostických postupů, tak preparátů pro přípravu na sezónu je v posledních letech znát a tak se nebojte najít alergologa, který s vámi vaši alergii řeší. 


A co vaše zkušenosti s pylovou alergií? Máte dobrý tip na stránky nebo aplikace pro alergiky? Budu rád za vaše dobré rady. 

PS: Léčba Kombuchou a Reishi mi fakt nezabírá. Takže tohhle už mi opravdu nedoporučujte. 


Žádné komentáře:

Okomentovat